Detaljerna som gör helheten

1. Kvalitetstomme i trä

Santex limträ är ett starkt och vackert material med en unik ytfinish. Genom naturlig impregnering av hartser och terpentiner är det dessutom bra för miljön. Den gran vi använder är tillverkad enligt EN386 och klassificerad av RISE, (tidigare Sveriges Tekniska Forskningsinstitut). Kan det bli bättre?

2. Med eller utan utvändig aluminiumbeklädnad

För dig som vill ha ett rum med minimalt underhåll, klär vi limträstommen med aluminium utvändigt. Beklädnaden ger snygg utvändig finish, enhetlig med partierna, samtidigt som man behåller träkänslan inuti rummet. Den ger dessutom ett optimalt skydd mot vind och vatten.

3. Färgmatcha

Glaspartier och aluminiumbeklädnad levereras i natureloxerad eller vit (RAL 9010) kulör som standard, men valmöjligheterna att matcha färgen med ditt hus är närmast obegränsade. Vi erbjuder RAL-skalans alla kulörer som tillval.

4. Glaspartier och sandwichbröstning

Valfrihet är ett kännetecken för Santex. Stora glaspartier öppnar upp. Bröstningar och halvväggar skyddar mot insyn. Bröstningen är en stabil och lätt sandwichkonstruktion, isolerad och fuktspärrad. Ytskiktet finns i putsad struktur (plast), spårad plywoodskiva och slät plywoodskiva.

5. Tak med pulpet-, sadel- eller bruten form

Santex tak finns i flera utföranden, material, tjocklekar och kulörer med olika isoleringsförmåga och ljusinsläpp. Välj efter smak och funktion.

6. Vi måttanpassar enligt dina önskemål

Välj typrum, anpassa rumsform och måttsätt efter vad som bäst passar ditt hus. Ta med dina planeringsunderlag och besök vår lokala säljpartner som ger dig råd och hjälper dig att konkretisera din plan. Våra erfarna återförsäljare hjälper dig gärna genom hela processen från ritning och bygglov till färdigt rum på plats. Alla våra stommar är snözonsanpassade enligt Europanorm. Boverket delar in Sverige i olika snözoner beroende på hur stor sannolikheten är för att marken i zonen utsätts för en viss snölast. Informationen om vilken zon du bor i använder Santex för att dimensionera ditt uterum.

7. Värme och ventilation

I vårt genomtänkta system finns lösningar för ett jämnt och behagligt klimat oavsett årstid. Välj värmeisolering efter säsongsanvändning. Vi hjälper dig att välja tak, glaspartier och andra värmetillbehör. Ventilation reglerar du effektivt med luftventiler och vädringsluckor. Med två vädringsluckor får du en skön genomströmning av frisk luft i rummet.

8. Måttanpassad stomme

När vi säger måttanpassad så menar vi måttanpassad. Santex stomme är sågad, hakad och urfräst för alla detaljer när den kommer levererad, det enda du behöver göra är att montera ihop den.

detaljerna

Vill du få hjälp med ditt uterumsprojekt?

Fyll i dina uppgifter, så kommer en Santexåterförsäljare att ta kontakt med dig.

0