Fristående uterum

Av tradition bygger vi ofta våra uterum i anslutning till huset. Det är praktiskt av många anledningar, inte minst för att du då bara behöver bygga tre väggar. Men det kan också vara effektfullt att bygga ett helt fristående uterum.

Ett bra tips när du bygger fristående uterum är att skapa en naturlig väg mellan huset och uterummet. Placerar du uterummet i närheten av huset är det ofta både snyggt och praktiskt att låta ett trädäck förbinda huset och ditt fristående uterum. Det finns rötbeständiga träslag, exempelvis lärk som kan vara ett snyggt och miljövänligt alternativ till tryckimpregnerat virke.

Om du väljer att placera uterummet i en helt annan del av trädgården kan du med fördel anlägga en gång, antingen med stenplattor av något slag eller en enkel grusgång. I gången kan du även gräva ner elkabeln till ditt uterum. Tänk dock på att låta en behörig elektriker utföra installationen.

Fristående uterum blir allt mer populära. En stor fördel är att du inte behöver ta hänsyn till hur ditt hus är placerat på tomten. En annan fördel är förstås att man kan utnyttja de generösa byggreglerna med bygglovsfrihet för fristående byggnader upp till 15 respektive 25 kvadratmeter.

Placera det så att du får de första solstrålarna på morgonen och du har en härlig frukostoas i din trädgård. Eller varför inte se till att du kan njuta av härlig kvällssol? Har du sjötomt, eller på något annat sätt möjlighet att njuta av en härlig utsikt – ja, då kan du placera uterummet för att kunna njuta av din utsikt oavsett väder. Valet är ditt – ett fristående uterum skapar gränslösa möjligheter.

Tips på fristående uterum

Kolla in Santex Square, en uterumstyp som passar utmärkt om du vill bygga ett fristående uterum.

Santex Square är ett bra alternativ för dig som vill bygga ett fristående uterum. Kan med fördel kombineras med Santex View, helglasade skjutdörrar.

Vill du få hjälp med ditt uterumsprojekt?

Fyll i dina uppgifter, så kommer en Santexåterförsäljare att ta kontakt med dig.

0