Uteplats

Varje hus behöver en uteplats; en plats i trädgården där man kan njuta utomhus. När man anlägger en uteplats så är det bra att redan på förhand tänka på hur och när man vill använda den.

En uteplats kan vara allt från några betongplattor på gräsmattan där du placerar din trädgårdsmöbler, kanske med en enkel skärmvägg som skyddar mot vinden till ett komplett uterum med öppningsbara vikpartier helt i glas. Det är vanligt att placera uteplatser i anslutning till huset för att utnyttja det vind och solskydd som själva byggnaden ger. Har du möjlighet är det alltid önskvärt att ha uteplatser i olika väderstreck. Då har du alltid en plats där du kan söka skugga och svalka och en uteplats där du kan njuta av sol och värme.

Vill du skapa en uteplats som är helt oberoende av väder och vind – ja, det är då vi på Santex kommer in i bilden. Med våra glaspartier kan du skapa en helt skräddarsydd lösning som passar precis för dina unika behov. Med våra produkter kan du skapa allt från en enkel inglasad altan, till ett helt tätt och isolerat uterum där du kan vistas oavsett hur kallt det är ute.

Med en uteplats i direkt anslutning till ditt uterum så kan du själv välja om du vill sitta under tak eller ute under bar himmel.

Ett inglasat uterum får ännu större användningsområde om du har en öppen uteplats i nära anslutning till rummet. Då kan du själv välja om du vill sitta ute under bar himmel eller om du vill sitta i en mer skyddad och garanterad myggfri miljö.

Att tänka på när du skapar en uteplats

  • Se till att du får skydd mot vinden
  • Morgonsol eller kvällssol?
  • Fundera på hur du vill kunna använda uteplatsen – innan du börjar!

Ta kontakt med någon av våra återförsäljare så kan de guida dig vidare bland våra produkter. Du hittar också mycket information om vårt stora utbud här på vår webbplats!

Vill du få hjälp med ditt uterumsprojekt?

Fyll i dina uppgifter, så kommer en Santexåterförsäljare att ta kontakt med dig.

0