Santex / AllVy Uterum - Santex uterum

Santex / AllVy Uterum

> Besök Santex webbutik för reservdelar och tillbehör här

> Besök AllVy webbutik för pergola, uterum m.m. här

Santex har ett brett sortiment för att kunna tillgodose just de önskemål som ditt projekt har. Och det handlar inte bara om kompletta rum, glas- och fasadpartier. Vi har även flera olika tak att välja bland. Dessutom finns ett brett utbud när det gäller smarta och praktiska tillbehör som gör ditt uterum än mer flexibelt och användbart.

Kompletta rum
Kan byggas ihop med ditt bostadshus eller placeras helt friliggande någonstans på din tomt. Oavsett placering har vi allt som behövs för en komplett leverans av ett riktigt uterum. Gedigen exaktkapad stomme av limträ, robusta glaspartier som både kan skjutas, vikas eller sitta helt fast för enbart ljusinsläpp. Tak i både kanalplast, glas eller plåt. Kombinera som du vill!

Komplett uterum
Fristående uterum

Glaspartier
Man måste skilja på glaspartier till ett uterum och motsvarande till husfasaden, så kallade fasadpartier. Ett uterum är trots allt ett rum som inte kan räknas som en bostadsyta, det vill säga ett rum som man kan vistas i eller värmer upp permanent hela året om. Det ställs helt andra krav på både täthet och isoleringsförmåga om man ska sätta det i en ytterfasad på ett bostadshus. I fasadpartier bör det vara 3-glas isolerglas för bästa resultat. I ett uterumsparti räcker det med både enkelglas eller 2-glas isolerglas beroende på hur man vill kunna använda rummet.

Uterumspartier
Fasadpartier

Tak
Vi är stolta över vårt breda sortiment av tak; välj mellan kanalplasttak i olika färger och tjocklekar (isoleringsförmåga), glastak i flera olika prestanda bland annat olika glas och våra rejäla plåttak som är så bra isolerade att det funkar även till bostadsytor. Men eftersom det är uppåt mot taket som värmen sticker iväg, bör man tänka ett extra varv om vilken typ som passar just dig!

Se alla våra tak

Tillval eller tillbehör?
Ja, vad är skillnaden? Tillval är något som man måste ta beslut om i samband med sitt uterumsprojekt. Det är alltså svårt, onödigt dyrt eller komplicerat att göra i efterhand. Tillbehör däremot går bra att komplettera med efter att man har fått sitt uterum klart. Kanske inser man att man behöver värme, kyla, belysning eller bara insynsskydd mot grannarna. Men det kan vara en bra idé att tänka över även detta redan från början! Vårt stora sortiment av alla nödvändigheter till uterummet ska inte lämna någon avgörande del åt sitt öde!

Tillval
Tillbehör

0