Få en storslagen utsikt - Året runt - Uterum - Santex

Med storslagen utsikt – året runt

Ett uterum med storslagen utsikt som bjuder på allt från inkommande fartyg i Trelleborgs hamn till ett böljande och omväxlande naturlandskap. Det är vad Benny och Marita Johnsson skapat i Mellanköpinge strax utanför Trelleborg.
– Vi har sol från klockan elva tills den går ner, berättar Benny.

Ett uterum fanns med på ritningen redan när Benny och Marita Johnsson byggde sitt dröm-hus 2010. Grunden var förberedd men när Benny skulle förverkliga uterummet 2014 var det en utmaning att hitta glaspartier som passade.
– Det vara bara Santex produkter som var flexibla nog att passa mina mått, berättar Benny.

Bennys uterum är ett skräddarsytt rum anpassat till husets form – en modern skånelänga med två flyglar som binds samman av en huskropp.
– Jag tog kontakt med Optimera i Trelleborg och fick bra hjälp där och jag fick även mycket bra hjälp av Santex att rita upp rummet så att det passade huset.

Uterummet är placerat på en av flyglarna med långsidan mot söder och gaveln mot väster för att maximera solens närvaro.
– Vi har sol från klockan elva på förmiddagen tills den går ner. Det gör att vi kan använda rummet från tidig vår till sen höst trots att vi inte har det uppvärmt eller vinterbonat, berättar Benny.

trelleborg3Partierna i Bennys uterum heter Elegance+ och har ett U-värde på 1,7 på glasen. Taket är av opal-färgad 35 mm kanalplast vilket gör att det inte släpper in för mycket ljus – men inte heller för lite!
– Det blir väldigt behagligt ljus och vi använder rummet i princip varenda dag från april till ­oktober, konstaterar Benny.

När uterummet skulle monteras gjorde Benny det mesta arbetet själv tillsammans med sina söner och hjälpsamme grannen Kjell.
– Det var bra att få hjälp – speciellt när bärlinan skulle på plats. Annars var det mycket smidigt. Det enda jag ångrar är att jag inte la några extra kronor på att få förbehandlad stomme. Nu stod jag i garaget och gjorde det själv, berättar Benny.

– Men överlag är vi väldigt nöjda med vårt uterum och med hjälpen vi fick från både Optimera och Santex, avslutar Benny.

benny4

Vill du få hjälp med ditt uterumsprojekt?

Fyll i dina uppgifter, så kommer en Santexåterförsäljare att ta kontakt med dig.

0